Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Terje Lund Olsen Foto: Privat 30.10.2017 07:51 - oppdatert 30.10.2017 08:16

- Bare gjør det

- Hvis du veier for og imot og er usikker på om du skal delta eller ikke, - bare gjør det.

Trine Bakken (36) fra Inderøy deltok i Birkebeinerrennet for første gang i fjor. Det ga mersmak selv om det var tøft. I 2018 hadde hun andre planer, men da tvillingsøsteren ville ha hun med på Ingalåmi helgen før var hun klar. Siden HalvBirken er samme helg ble det påmelding til begge arrangementene.

Påmeldt 2018? Ingalåmi 30 km og Halvbirken 28 km.

Deltatt tidligere? - Jeg deltok for første gang i år på Birkebeinerrennet.

Hvorfor Birken? - Før jeg deltok i år har jeg alltid ønsket å gjennomføre Birkebeinerrennet. Jeg fikk en skade julen 2015 og brukte over ett år på å bli bra og trene meg opp. Det var da jeg bestemte meg for å gjennomføre Birkebeinerrennet i 2017. Det gjorde jeg sammen med min tvillingsøster. Med litt for lite skitrening i forkant grunnet snømangel, gjennomførte vi. Det var tøft, beina stivnet etter omlag en mil og siste strekningen gikk på ren vilje og stahet. Å reise til Lillehammer for å bryte, DET var uaktuelt! Det ble ikke merke, men jeg gjennomførte! Husker jeg sa til meg selv oppe på fjellet; greier jeg dette, greier jeg alt!

I 2018 hadde jeg ikke tenkt til å delta i Birken, da jeg hadde en ny drøm om å være med på Svalbard Skimaraton. Men Birken blir det. Min tvillingsøster lurte på om jeg ville være med henne på Ingalåmi (for det har vi ikke deltatt på før). Da ble det Ingalåmi samt Halvbirken som er samme helg.

Jeg er veldig glad i å gå på ski(tur) i frisk luft og nyte naturen samtidig. Selvfølgelig er det kjekt å utfordre seg selv med målsetting med tanke på tid og presse seg litt, og jeg har jo et stort konkurranseinstinkt. Men for meg, når jeg deltar på disse arrangementene, er opplevelsen i seg selv like stor. Det er som et Kinderegg, - ski, natur og folkefest på samme tid:) I tillegg får jeg reist og sett meg rundt, samt treffe min tvillingsøster som til daglig bor i Stavanger.

Hvordan trener du? - Det varierer veldig hvor mye jeg får trent hver uke, da jeg studerer, jobber og har tre barn. Jeg danser ballett og den tiden er hellig, utover det prøver jeg å få til så mange turer i marka som mulig, trener styrke/kondisjon på treningssenter samt praktiserer yoga.

Tips/kommentar til andre? - Gjør det! Hvis du veier for og imot og er usikker på om du skal eller ikke, - bare gjør det. Det er ikke bare de som ligger klistret i skisporet og prøver å presse seg ned under tre timer som deltar. Birkebeinerrennet er for alle som ønsker å delta, utfordre seg selv og ha en alle tiders opplevelse. Det kan bli tøft, men mestringsfølelsen etterpå og følelsen av å ha vært med er utrolig deilig. På den andre siden kan det være lurt å legge inn noen ekstra utholdenhetsøkter før du står på startstreken;)

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera