Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Hilde Fenne vant dameklassen i FredagsBirken friteknikk i år. Tekst og foto: Terje Lund Olsen 14.11.2017 07:37 - oppdatert 28.11.2017 10:58

Du kan skøyte Birken

Birkebeinerrennet er fortsatt klassisk, men ønsker du å skøyte den flotte traseen fra Rena til Lillehammer, kan du gjøre det dagen før.

FredagsBirken åpnet opp for friteknikk for første gang i år. 446 valgte friteknikk og skøytet de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer. Hele 96 % av dem fullførte.

16. mars 2018 er det nye muligheter når FredagsBirken friteknikk arrangeres for andre gang.

I år vant Anders Gløersen og skiskytter Hilde Fenne hver sin klasse i friteknikk. Gløersen gikk i mål på 2:23:19 i motvind. Etter rennet mente han at det burde være mulig å gå ned mot to timer med gunstige vær og føreforhold.

Birken er for alle og 40 % av årets deltakere var i mål på mellom fire og seks timer.

Nytt i 2018 er at de som vil skøyte starter først kl. 08.30 fordelt på fire puljer med startintervaller på fem minutter. Kl. 09.00 starter første pulje i klassisk. Du kan selv velge puljen du ønsker å starte i innen din valgte stilart. Traseen fra Rena til Lillehammer er bred og det er god plass til både de som går klassisk og fristil. Den tradisjonelle sekken på 3,5 kilo er obligatorisk i FredagsBirken uansett stilart.

Er du en skikkelig tøffing? Da kan du ta to utfordringer på to dager ved å skøyte fredag og gå Birkebeinerrennet klassisk lørdag.

Mer om FredagsBirken ski

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera