Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Foto og tekst: Birken/DN 10.11.2017 10:09 - oppdatert 10.11.2017 11:05

Fossum IF vant BirkenUng-stipendet

Vi gratulerer Fossum IF som tenker bredde og idrettsglede for barn og unge i klubben sin

BirkenUng-stipend
I et stadig mer stillesittende samfunn blir idrettens rolle viktigere. Å skape gode miljøer som ungdom søker til og trives i, gir sosiale og samfunnsøkonomiske gevinster. BirkenUng-stipendet skal gå til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år.

40 søkere
BirkenUng-juryen mottok 40 søknader fra klubber over hele landet. Søknadene viser at det er et stort engasjement i klubbene for å sikre bredde og godt treningsmiljø blant barn og unge. Det var tett blant de nominerte og alle disse gjør en stor innsats som legges merke til.

De fem nominerte er
IF Frøy
Team Follo
Skedsmo skiklubb
Fossum IF
Lier IL 

Årets vinner er Fossum IF
Fossum IF har lange tradisjoner i norsk idrett og jobber bevist for å legge til rette for en sunn og aktiv livsstil gjennom fysisk allsidig trening og aktivitet for små og store. Klubben har gjennom dette arbeidet også fostret frem en rekke gode toppidrettsutøvere som også fremstår som gode forbilder i en klubben. Klubben er opptatt av å bli oppfattet som et uteidrettslag og jobber bevist for å tilrettelegge for aktivitet i nærmiljøet. Klubben er også en av 6 Akershusklubber som er med på pilot prosjektet til NIF «Young Active», og er den eneste av disse 6 klubbene som også har satt i gang tilbudet.

Formålet med Young Active er å ta vare på ungdom som ønsker å drive organisert idrett og trening på mosjonsnivå, hvor det sosiale er en viktig del av aktiviteten. I tillegg er det et mål å få noen av disse utøverne til å velge en aktive trener karriere for ungdom. Visjonen er Idrettsglede for ungdom». Klubben er opptatt av at Young Active skal være et synlig og likeverdig tilbud med klubbens øvrig satsning på både topp og bredde.

Juryen har lagt særlig vekt på deres arbeid med igangsettelse og integrering av prosjektet Young Active. Prosjektets mål om å sørge for at ungdom som ikke nødvendigvis vil satset på høyt nivå ikke faller fra, er et viktig tiltak for å behold ungdom i idretten livet ut.

BirkenUng-juryen gratulerer Fossum IF med BirkenUng-stipendet for lag 2017 på 50.000 kroner. Stipendet skal brukes til trenere og et felles mosjonsmål, for eksempel en tur og deltagelse til et av Birkens Ungdomsarrangement.

BirkenUng-seminar
Takk til alle som bidro med inspirerende og nyttige innslag på BirkenUng-seminaret.

Marthe Kristoffersen - Det kommer garantert til å gå opp og ned

kw

Karsten Warholm - Allsidighet i ung alder er viktig

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera