Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst:Elisabeth Winther/Randi Bolstad 05.07.2017 11:06 - oppdatert 24.08.2017 20:22

Gir ned i byen

Delta på sykkelfesten i Lillehammer sentrum under Birkebeinerrittet

Arrangementet «Gir ned i byen» foregår lørdag på Lilletorget og i Storgata. Folk kan se rittet på storskjerm og det blir premieutdeling for eliten og alle som sykler rittet for 25. gang i Elvegata lørdag kveld. Et av hovedelementene lørdag blir «pumptrack», en 32 meter lang sykkelbane. Denne blir rigget i samarbeid med Sjusjøen Mountain Bike park.

Det blir også konkurranse og kåring av feteste retro-sykkel, sykkelparkering og service, diverse pop-up butikker og en egen «hovmester» som står på info-stand og svarer på spørsmål om alt fra hvor man finner spisesteder til ledige hotellrom. Butikkene har langåpent og publikum kan bli med på å kåre det beste butikkvinduet.

Program:

11:00-23:00

Stemning og sykkelfest i byen. Scene med underholdning på Lilletorget, hvor rittet også vises direkteoverført på storskjerm.

11.00 - 18:00

Butikkene har åpent. Gata fylles med spennende pop-up aktiviteter som barbershop, fotostudio, gode matopplevelser, mm.

Retro sykkelutstilling. Har du den feteste retro-sykkelen i byen? Da må du bli med på retro-sykkelutstillingen. Vinn flotte premier! Sykkelen må leveres på Lilletorget før kl 11:00.

13:00 og 14:00 Mini-operakonsert med Thor Inge Falch fra den Norske Opera. (I samarbeid med Brillehjørnet)

Pumptrack-bane, en 32 meter lang sykkelbane, rigget i samarbeid med Sjusjøen Mountain Bike park. Sykkelkonkurranse for alle som ønsker å delta med innledende runder hele  dagen frem til kl 18:00. Finale: 18:30. Raskest av 5 runder vinner. Ta med egen sykkel eller lån sykkel av oss. (NB! Dette passer best for ungdom og voksne. For de minste barna som har lyst til å sykle, anbefales syklene på Sigrid Undsets plass i Storgata). 

18:30 Finale og premieutdeling pumptrack-konkurranse. Minikonsert med Leo og Thea Eriksen. Up-beat versjon av den gode, gamle Lillehammer-visa. 

20:00 Birkebeinerrittet premieutdelig. Scene i Elvegata (bak elgen på Nikkers) med underholdning og musikk.

Musikk og stemning i gata frem til kl 23:00.

 

Har du tenkt deg ut og spise? Vær ute i god tid og bestill bord på en av byens spisesteder.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera