Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og Foto: Sport 1 Skinstad 11.12.2017 07:00 - oppdatert 11.12.2017 07:00

Hodelykt - en opplyst treningskamerat

I Birkebeinerløypa ble det kjørt skiløyper i oktober, og der har Team Sport 1 Skinstad vært ute både morgen og kveld – med og uten hodelykt.

Det er nettopp hodelykta denne artikkelen skal handle om. Hodelykta har spilt og spiller fortsatt en viktig rolle i treningshverdagen til spreke folk i hele Norge, og alle andre steder der lengden på vinterdagene ikke står i stil med all moroa naturen har å by på.

Turer med hodelykt er etter vår mening noen av de fineste skiturene som finnes. Det er noe spesielt med stillheten som senker seg med kveldsmørket. Det eneste du hører er din egen pust, der du drar inn kald og frisk luft, og det eneste du ser er frostrøyken og skisporene foran deg.

Lag din egen lysløype
Hodelykta gir deg ubegrenset tilgang på treningsterreng både sommer og vinter, tidlig og sent. Den er kanskje aller mest kjærkommen på senhøsten og tidlig om vinteren, der korte dager gir utfordringer med tanke på trening og annen fysisk aktivitet.

Tidlig på sesongen gir også hodelykta deg tilgang på lettere treningsterreng. Mens lysløypene og kunstsnøanleggene gjerne er en del av konkurransetraseer, vil løypene som likner mest på vinterens turrenn og det ideelle langturterrenget best nås ved hjelp av hodelykt. Du lager rett og slett din egen lysløype, enten det er på skogsbilveier, hytteveier eller skiløyper.

Teknikktrener på hodet
Hodelykt er en god treningspartner om du trener alene. Ikke bare får du trent hvor du vil, når du vil, du har også med deg en egen teknikktrener på tur. Hodelykta kan for eksempel fortelle deg om du bøyer overkroppen for mye i stavtakene, eller om du klarer å holde blikket vendt fremover og om tyngdeoverføringen er bra nok i klassisk.

I skøyting kan du bruke den til å jobbe etter skiene fra side til side, og trening med hodelykt er også en god utfordring for balansen. En forutsetning for å bruke hodelykta som teknikktrener er at den blir som en forlengelse av kroppen, og at du prøver å følge etter skiene dine med blikket.

Vi er, som nevnt, godt i gang med desember. Julaften er rett rundt hjørnet og om du ikke allerede har hodelykt finnes det ingen tvil – hodelykt bør være årets julegaveønske!

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera