Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
20.12.2017 10:34 - oppdatert 20.12.2017 12:36

Ukens birkebeiner: Rikke Sørum

- Når jeg først skal gå Birken på ski, kan jeg like gjerne ta trippelen. Det har ikke pappa gjort.

Rikke Sørmo
Alder: 23 år
Bosted/klubb: Markabygda IL

Hvilke Birkenarrangement er du påmeldt til i 2018? - Jeg er påmeldt trippelen - Birkebeinerrennet, birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet

Har du deltatt tidligere? -Nei

Hvorfor Birken? - Pappa har gått Birkebeinerrennet i flere år, og med han som forbilde har jeg alltid hatt lyst til å gå birken en gang i livet. Hvorfor det ble birken akkurat i 2018 startet med at jeg og min far satt foran tv og så på årets Birkebeinerrenn. Uten at jeg tenkte noe mer rundt det sa jeg til han at jeg også en gang i livet skulle gå birken på ski. En måned senere hadde jeg bursdag, og sammen med en rødvinsflaske var årets bursdagsgave påmelding til Birkebeinerrennet 2018. Det var veldig uventet, og som tidligere håndballspiller har jeg ikke vært så veldig aktiv på ski de siste 10 årene. Og når jeg først skal gå birken på ski, kan jeg like gjerne ta trippelen - for det har ikke pappa gjort ;)

Hvor mye og hva trener du? - De siste årene har jeg vært mye inne på 3T å trent styrke, og startet i sommer med å ha større fokus på kondisjon. Jeg har investert i rulleski, og har i sommer og høst kjørt 1-2 økter på rulleski, to styrkeøkter og variert mellom rolig løping og intervalltrening i uka. Nå håper jeg bare snøen kommer etter hvert, så jeg kan begynne å gå litt mer på ski. Sammen med en PT jeg har brukt flittig de siste årene, får jeg sannsynligvis et skreddersydd program og gradvis enda flere kondisjonsøkter for å finne formen mot alle tre konkurransene. Så må jeg vel også høre en del på pappa og følge hans råd angående hvor mange turer og hvordan jeg bør trene på ski framover.

Har du et tips til andre eller en kommentar? - Som nybegynner har jeg ingen tips og råd å komme med, annet enn å ha det gøy når du trener! Jeg er spent og gleder meg til både rennet, løpet og rittet i Birken. :)

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera